kwikplan Hulp

Hoe werkt Kwikplan?

Kwikplan is een slimme routeplanner voor het openbaar vervoer die focust op eenvoud en kwaliteit. In het tekstveld op de voorpagina kun je een verzoek invullen voor het berekenen van een route.

Stel je reisvraag

Jouw verzoek moet er ongeveer zo uitzien:

{van} - {naar} {tijd}


Als je bijvoorbeeld van de Kalverstraat in Amsterdam naar de Boterstraat in Utrecht wil reizen en je wilt daar om 18:00 uur vandaag arriveren, dan voer je in:

Kalverstraat, Amsterdam - Boterstraat, Utrecht 18:00

De plaatsnamen zijn niet verplicht, maar dan moet je wel zeker weten dat er in geen enkele andere Nederlandse stad een Kalverstraat bestaat, dus het is aan te raden om wel volledig te zijn.

Als je morgen om 18:00 uur wilt aankomen, zeg je:

Kalverstraat, Amsterdam - Boterstraat, Utrecht morgen 18:00

Als je komende woensdag wilt aankomen, zeg je:

Kalverstraat, Amsterdam - Boterstraat, Utrecht woensdag 18:00

Je mag alles gewoon op 1 regel zetten. Witruimte, zoals spaties in de zin worden genegeerd. Na het invoeren van je verzoek zal Kwikplan een overzicht geven wat hij ervan begrepen heeft. Op deze manier kun je controleren of de Kwikplan OV-planner en jij elkaar begrijpen.

Vertrektijd in plaats van aankomsttijd

Wil je gebruik maken van een vertrektijd in plaats van een aankomsttijd? Dat kan. Zorg er in dat geval voor dat je de aankomsttijd weglaat.
Als je geen aankomsttijd opgeeft dan zal Kwikplan de eerst volgende reismogelijkheid voor je zoeken.

Hoewel Kwikplan probeert om de beste OV-route voor jou te berekenen mag je geen rechten ontlenen aan deze informatie. Zeker niet omdat het systeem ook nog in ontwikkeling is. Het is dus altijd mogelijk dat er een foutje in het systeem geslopen is. Houd hier rekening mee.

reisplanner | help | waarom | privacy | adverteren | over Kwikplan


KwikPlan is een OV-routeplanner met een eenvoudig uiterlijk zonder toeters en bellen. Aan de informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen. Deze routeplanner voor het Nederlandse openbaar vervoer maakt gebruik van PlannerStack en Open Street Maps Nomimatim. Dit is een project om te onderzoeken of er belangstelling is voor deze service. Op dit moment wordt gebruik gemaakt van openbare fair policy accounts, dit kan tot gevolg hebben dat de dienst niet altijd bereikbaar is. Bij voldoende animo zal dit worden omgezet zodat de dienst betrouwbaarder wordt.
Kwikplan respecteert de privacy van bezoekers en plaatst geen cookies.
Kwikplan is een product van Gabor Software © copyright alle rechten voorbehouden | 6 bezoeken vandaag

GaborSoftware